Algemene informatie per regio:

Dominicaanse Republiek

Feitentabel

Met de feitentabel over de Dominicaanse Republiek heb je alle handige informatie op een rij.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek zijn sterk bepaald door het gevarieerde verleden en de overweldigende natuur. Koloniale steden met prachtige centra worden afgewisseld met elementen uit de authentieke Taíno cultuur. De Dominicaanse republiek is rijk aan vele soorten landschappen. Maar ook de omliggende oceaan en Caribische zee zijn echte trekpleisters.

Horeca

Een vakantie in de Dominicaanse Republiek wordt meestal doorgebracht in een luxe all inclusive resort. Hier wordt eten en drinken gratis aangeboden. Maar ook een keer uit eten buiten het resort is aantrekkelijk dankzij de ruime keuze en zeer schappelijke prijzen. Daarnaast vind je in de grote steden van de Dominicaanse republiek een bruisend uitgaansleven.
Achtergrond

De Dominicaanse Republiek ligt op het op één na grootste eiland van de Caribische Zee: Hispaniola. De levendige geschiedenis van de Dominicaanse Republiek laat zien dat het land bestaat uit een mix van verschillende culturen. Europese en oosterse invloeden komen duidelijk terug in de gemengde bevolking van bijna tien miljoen inwoners. Lees meer over de achtergrond van de Dominicaanse Republiek.

Klimaat

De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden. Tussen augustus en oktober kunnen orkanen langs het gebied trekken, hoewel dit niet vaak voorkomt. Ook in het regenseizoen is de zon ruimschoots aanwezig zodat de Dominicaanse Republiek een zonbestemming is voor het gehele jaar.

Praktisch

De medische voorzieningen in de Dominicaanse Republiek zijn zeker niet optimaal. Het is verstandig om, voordat je op vakantie gaat, een reisadvies te vragen bij de GGD. De voertaal in de Dominicaanse Republiek is Spaans. Wel spreken veel mensen in de toeristische sector een woordje Engels. Ook wordt toeristen aangeraden het openbaar vervoer te gebruiken omdat de Dominicanen de verkeersregels niet zo nauw nemen. Lees meer praktische tips over de Dominicaanse Republiek.

Sosua

Feitentabel

Op Onze feitenpagina vind je de feitentabel waarin de belangrijkste feiten over Sosúa op een rijtje zijn gezet. Voordat je op vakantie gaat is het erg handig deze informatie te raadplegen.

Bezienswaardigheden

Naast de ontspanning van de zandstranden en wuivende palmbomen, is Sosúa ook geliefd bij bijvoorbeeld watersporters. Surfers, kiteboarders en vooral duikers zullen zich vermaken in het water van de Atlantische oceaan. Sosúa heeft een ideale ligging voor het maken van dagtripjes naar omliggende steden, attractie- en natuurparken. Bekijk de bezienswaardigheden van Sosua.

Horeca

De stad heeft een levendig stadscentrum en een rustiger buitengebied. Dit zie je ook terug in de horecagelegenheden van Sosúa. Kleinere en grote hotels wisselen elkaar af en vooral in El Batey vind je een ruime keuze aan restaurantjes en cafés. Discotheken bevinden zich vooral in de grotere hotels. Bekijk de uitgaansgelegenheden.
Achtergrond

De achtergrond van Sosúa is wat inwoners betreft representatief voor de Dominicaanse Republiek in zijn geheel. Mensen van veel uiteenlopende nationaliteiten hebben zich in de loop der jaren gevestigd in de kuststad. Een grote Joodse gemeenschap heeft in het verleden onder andere gezorgd voor een flinke economische groei.

Klimaat

Het klimaat in Sosúa is zeer aantrekkelijk voor zontoeristen. Het gehele jaar zijn er maar weinig temperatuurschommelingen en kan je er genieten van een tropisch zeeklimaat. Zelfs in het “koele” seizoen is de gemiddelde temperatuur 25°C.

Praktisch

Met de juiste informatie verloopt uw verblijf in Sosúa gegarandeerd zonder moeilijkheden. Tips en wetenswaardigheden over onder meer gezondheid, financiën en culturele aspecten vind je tussen de praktische informatie over Sosúa.

Cabarete

Feitentabel

Om goed voorbereid op vakantie te gaan is het verstandig wat feiten over je bestemming op te zoeken. Lees alle belangrijke feiten over Cabarete.

Bezienswaardigheden

Cabarete is erg geliefd bij golf-, kite- en windsurfers. Daarnaast zijn er verschillende andere sporten te beoefenen. Ook recreatie is ruimschoots aanwezig. Bekijk alle bezienswaardigheden in Cabarete.

Horeca

De ruime keuze aan restaurants, clubs en cafés maakt dat uitgaan in Cabarete steeds een nieuwe ervaring is. Restaurants serveren uiteenlopende menu’s en dankzij de gemoedelijke sfeer staat uitgaan in Cabarete garant voor een gezellige avond.
Achtergrond

Cabarete is een relatief jonge stad, die ontstaan is dankzij de toeristische aantrekkingskracht van het gebied. Sinds dertig jaar is de stad gaan groeien, maar nog altijd heerst de gemoedelijke kleinschaligheid. De prachtige omgeving maakt Cabarete tevens interessant voor natuurliefhebbers. Bekijk hier de achtergronden van Cabarete

Klimaat

Cabarete is een waar paradijs wat betreft de ligging en het klimaat. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 27° C zijn temperaturen ver in de 30° C geen uitzondering. De gunstige wind zorgt voor een verkoelend briesje vanaf de Atlantische oceaan.

Praktisch

Juist op vakantie kom je erachter dat elke regio zijn eigen gewoontes en gebruiken heeft. Deze kunnen zowel gunstig als omslachtig uitpakken voor toeristen. In ieder geval is het van belang op de hoogte te zijn van de belangrijkste eigenschappen van Cabarete. Lees de praktische informatie over Cabarete.

Puerto Plata

Feitentabel

De feitentabel van Puerto Plata geeft je een overzicht van de belangrijkste informatie.

Bezienswaardigheden

Er is veel te doen rondom Puerto Plata, zo kan men het bergachtige binnenland bezoeken, naar diverse musea gaan, bruinbakken op het strand of 1 van de vele watersportactiviteiten proberen. Met twee nationale parken dicht bij de kust, kan ook de natuurliefhebber zijn hart ophalen. Lees meer over de bezienswaardigheden in Puerto Plata.

Horeca

Door het variërende horeca aanbod, biedt Puerto Plata voor ieder wat wils. Hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden in Puerto Plata zijn er in allerlei soorten en maten. Langs de kust vind men veel all inclusive resorts waar je deze faciliteiten onder één dak vindt.
Achtergrond

De havenstad Puerto Plata werd met de bouw van een groot fort gesticht door Columbus. Decennia lang was de stad een belangrijke handelslocatie in de Dominicaanse Republiek. Ook nu nog zorgt de prachtige natuur waar Puerto Plata aan grenst samen met de idyllische stranden voor veel toerisme. Lees meer over de achtergronden van Puerto Plata.

Klimaat

Het klimaat in Puerto Plata wordt gekenmerkt door hoge temperaturen. In de zomer kan het kwik oplopen tot wel 35 °C. Warme wind en een hoge luchtvochtigheid zorgen voor het tropische klimaat in Puerto Plata. Een enkele keer wordt het gebied getroffen door een orkaan.

Praktisch

Het is altijd verstandig wat meer te weten te komen over de praktische zaken in je vakantiebestemming. Lees de belangrijkste feiten en tips voor Puerto Plata. Welke taal wordt er gesproken? En waar hoor je af te dingen op producten?

Punta Cana

Feitentabel

De specifieke weetjes over Punta Cana lees je in de handige feitentabel.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Punta Cana bestaan vooral uit de prachtige natuur die de omgeving te bieden heeft. Op een kleine afstand van de stad vind je de mooiste stranden en de meest opwindende excursies. Maar ook prachtige steden met historische centra en gezellige boulevards wachten om ontdekt te worden.

Horeca

Vooral in Punta Cana zijn erg veel all inclusive resorts te vinden. Deze bieden een totaal pakket met de meest uitgebreide buffetten. De meeste hotels serveren nationale en internationale gerechten. Daarnaast wordt er een scala aan fruitsoorten geserveerd. Het nachtleven wordt grotendeels bepaald door de voorzieningen die de hotels in Punta Cana bieden.
Achtergrond

Punta Cana ligt op het meest oostelijke puntje van de Dominicaanse Republiek. Sinds de jaren ‘70 is het een van de grootste toeristenoorden van de Cariben. Voor die tijd was dit deel van het eiland echter dichtbegroeid met tropische planten. Met de komst van de Spanjaarden werd ook de oorspronkelijke bevolking van Punta Cana overheerst. Lees meer over de achtergronden van Punta Cana.

Klimaat

Het weer in Punta Cana is kenmerkend voor de gehele Dominicaanse republiek. Een heerlijk zonnetje straalt het hele jaar door. De ene helft van het jaar is er beduidend minder regen dan 6 maanden later. Jammer genoeg kunnen ook in Punta Cana orkanen voorkomen.

Praktisch

Hoewel de voertaal in Punta Cana Spaans is wordt er in vrij veel plaatsen Engels gesproken. In Punta Cana is slechts één klein ziekenhuis. Wel zijn er meerdere huisartsen en apotheken. Ook bij deze bestemming doe je er goed aan een reisadvies te vragen bij de GGD. Lees meer praktische tips over Punta Cana.