Het Weer

Het hele jaar door kan je door het mooie weer in de Dominicaanse Republiek van de zon en een aangename warmte genieten. Het eiland heeft een tropisch klimaat en door de altijd aanwezige bries is het zeker goed uit te houden. Er is gemiddeld zeven uur zon per dag en zelfs in de regentijd die van mei tot augustus loopt kunt u rekenen op genoeg zon en mooi weer in de Dominicaanse republiek.

Wanneer men kijkt naar het weer in de Dominicaanse Republiek van de afgelopen jaren valt het op dat in de maanden; februari, maart en april de minste regen valt met een gemiddelde temperatuur van 25 graden celcius. Juni en juli staan op de tweede plaats van zonzekere maanden. Mei en oktober zijn over het algemeen de maanden met het natste weer. Het komt bijna nooit voor dat een vakantie volledig wordt verpest door extreme langdurige regenval. Eigenlijk is het altijd mooi en zonnig weer in de Dominicaanse republiek.

Het weer in de Dominicaanse Republiek wordt beïnvloed door het Atlantische orkaanseizoen, welke begint in juni en door loopt tot in november. De maximale activiteit is doorgaans in september. De orkanen ontstaan meestal in Afrika en het duurt zo’n drie weken voordat deze het eiland kunnen bereiken. Dit is echter nooit een grote belemmering voor het toerisme geweest. Over het algemeen is het mooi weer in de Dominicaanse republiek.

Eigenlijk is het altijd mooi en zonnig weer in de Dominicaanse republiek.