Achtergrond Dominicaanse Republiek

De bevolking van de Dominicaanse Republiek staat bekend om haar vriendelijkheid. Het grootste gedeelte van de bewoners heeft een gemengde oorsprong. De cultuur in de Dominicaanse Republiek kent dan ook vele invloeden. Oorspronkelijk werd het eiland bevolkt door de Taíno bevolking. In 1492 zette Columbus voet op het eiland dat hij La Española noemde. De Europeanen namen ziektes met zich mee die zorgden dat de Taíno bevolking langzaam verdween. Verschillende groepen hebben daarna geprobeerd om het eiland te veroveren.

Zo was het eiland begin 1800 nog even onder Frans bewind. Maar snel werd een deel van het eiland weer heroverd door Spanje. In deze tijd scheidde Haïti zich af van de Dominicaanse Republiek. Na een golf van modernisering werd in 1844 ook de Dominicaanse Republiek onafhankelijk.

Opgebouwd uit 30 kleine provincies, is de Dominicaanse Republiek ook nu nog een land met variërende culturen. Veel provincies hebben hun eigen gebruiken en kenmerken. Ook een scala aan planten en dieren staat je te wachten bij een bezoek aan de Dominicaanse Republiek. Door de vele nationale parken en beschermde gebieden is er nog veel oorspronkelijke natuur te vinden.
Cultuur

In de Dominicaanse Republiek is cultuur het best te omschrijven als uitbundig. De vele culturele invloeden, de voorliefde voor de Merengue en het spektakel rondom carnaval zijn hiervan enkele voorbeelden. Lees meer over de geweldige feesten in de Dominicaanse Republiek.

Flora & Fauna

Palmbomen, reptielen, walvissen en prachtig koraalrif, zijn slechts voorbeelden van de vele exotische natuur van de Dominicaanse Republiek. Lees welke natuurwonderen de Dominicaanse Repbliek nog meer te bieden heeft.

Geschiedenis

Van het authentieke Taíno volk tot Columbus, en van opstanden tot onafhankelijkheid, de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek kent een roerig verleden. Lees meer over de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek.

Staat

De Dominicaanse Republiek wordt volgens een representatieve democratie geregeerd. In verkiezingstijd wordt zeer actief campagne gevoerd waardoor het land nog gekleurder wordt. Lees meer over de statsvorm en regering van de Dominicaanse Republiek.

Inwoners

wil je meer weten over de bevolking, klik hier voor de feitentabel waar ontzettend veel informatie over de bevolking te vinden is.